Vaccinaties – Huisartsenpraktijk Nieuwenhoorn – Hellevoetsluis
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Nieuwenhoorn
Herman Heijermansstraat 1C 3221 VK
Hellevoetsluis

Vaccinaties

Op deze pagina staat alle informatie over de aanstaande vaccinaties

Prikavond 2023

De vaccinaties worden gegeven op woensdag 8 november 2023 van 16.00 uur en 19.00 uur ‘s avonds in de Eendr8. Let op: dit is de nieuwe locatie aan het Rie Mastenbroekplein 4 in Hellevoetsluis. Wij willen u verzoeken niet te vroeg te komen om drukte te voorkomen. Er zijn genoeg vaccinaties aanwezig. 

Wanneer krijgt u een oproep voor de griepprik?

De jaarlijkse griepvaccinatie beschermt tegen de ernstige gevolgen van griep (influenza). Mensen van 60 jaar en ouder en mensen van alle leeftijden met hart- en vaatziekten, longziekten, diabetes, nieraandoeningen, ernstig overgewicht en mensen met weinig afweer, lopen extra risico om ernstig ziek te worden door de griep.

Meer informatie over de griepprik kunt u vinden op RIVM | griepprik

Wanneer krijgt u een oproep voor de pneumokokkenprik?

Als u geboren bent tussen 01-01-1957 en 31-12-1960 komt u dit jaar ook in aanmerking voor een pneumokokken vaccinatie.
Meer informatie over de pneumokokken prik kunt u vinden op RIVM | Pneumokokken

Bent u niet in staat om naar de priklocatie te komen?

Wanneer u niet mobiel bent en daardoor niet kunt komen, vragen wij u dit, liefst per mail, aan ons door te geven via vaccinaties@hapnieuwenhoorn.nl

Mocht dit niet voor u mogelijk zijn, dan kunt u ook bellen naar de praktijk. Hier is een speciaal keuzemenu voor aangemaakt op de telefoon, hier kunt u alle informatie over de prik vinden en uw vraagstellen door middel van een voicemail. Wij zullen uw vraag dan op een later moment beantwoorden.

U kunt bellen naar 0181-312435, hier kiest u voor keuze 4 en dan voor keuze 2.

Voelt u zich niet lekker?

Wanneer u klachten heeft van koorts, benauwdheid, hoesten, loopneus, diarree of hoofdpijn willen wij u dringend verzoeken, niet te komen voor uw vaccinatie. Wij zorgen dat de alternatieve datum na 9 november in het keuzebandje aan de telefoon staat (bel hiervoor naar 0181-312435 en kies voor keuze 4).

Woont u in een wooncomplex?

Dit jaar komen wij op 8 november naar de wooncomplexen om te vaccineren. U vindt hiervan t.z.t. een aankondiging met het tijdstip in de hal van uw wooncomplex.

Afzien van vaccinatie?

Mocht u willen afzien van deze vaccinatie, dan verzoeken wij u dit aan ons door te geven. Dit kan per mail vaccinaties@hapnieuwenhoorn.nl of telefonisch via 0181-312435, keuze 4 en dan keuze 3. Hier kunt u uw naam en geboortedatum inspreken. Graag horen we van u voor welke vaccinatie u zich afmeld en of u zich enkel voor dit jaar afmeld of voor altijd. Mocht u zich afmelden voor altijd, dan kunt u dit uiteraard weer terugdraaien. Wij zullen dit in uw dossier noteren.

Coronavaccinatie

Bent u geboren in 1963 of eerder? Wist u dat u in de doelgroep valt die dit najaar een coronaprik bij de GGD mag halen?  U krijgt een persoonlijke uitnodiging per post. Als u tussen 1964 en 2005 bent geboren, ontvangt u geen brief maar kunt u zelf een afspraak maken. Dit kan vanaf 16 oktober via www.planjeprik.nl of, als u geen DigiD heeft, bellen met telefoonnummer 0800 7070.

Bent u niet in staat om naar de GGD priklocatie te komen?

Via het speciale telefoonnummer 0800-2077 kunt u een afspraak met de regionale GGD maken zodat zij de coronaprik aan huis komen geven.